ASISTENTA TEHNICA
Puteti obtine sprijin si informatii suplimentare referitor la:
Sistemele complexe
de automatizare
Sistemele complexe de automatizare (cu controller-e digitale programabile) permit automatizarea unor scheme tehnologice complexe, prin implementarea unor algoritmi performanti de reglare, cu un impact important si asupra economiei de energie realizate.
Sistemele integrate, ca si sistemele de “Building Management” sunt sisteme inteligente cuplate antre ele prin intermediul unei retele de comunicatie. Aceasta comunicatie permite schimbul de informatii antre diversele subsisteme de automatizare locale ale diverselor instalatii tehnologice generatoare (centrala termica, centrala de frig) si consumatoare (instalatii de ventilatie/climatizare, instalatii de ancalzire cu radiatoare, etc.), ceea ce duce la o strategie globala de reglare. Rezultatul strategiei de reglare se regaseste an economii importante de energie datorate optimizarii globale a functionarii antregii instalatii (generatori + consumatori).
Un sistem complet de “Building Management” cuprinde, pe langa controller-ele digitale locale, echipamente de camp si echipamentele de forta aferente, cel putin o centrala grafica (PC worksation) prin care se monitorizeaza, se dau comenzi, se schimba programe de timp si parametri an antreaga instalatie.
Programele care ruleaza pe acest calculator trebuie sa permita achizitii de date, stocare si arhivare pe durate mari de timp pentru parametrii din sistem precum si prelucrari avansate ale acestor date, pentru a urmari eficienta folosirii energiei an antreg sistemul.
Un sistem integrat poate include (“integra”) an aceeasi structura informationala si echipamente care nu tin direct de instalatii de automatizare, dar care interconditioneaza functionarea acestora. Astfel, se pot integra an aceeasi structura de “Building Management” si masinile de frig, invertoarele, instalatiile de avertizare la incendiu si acces control, sistemele de stingere a incendiilor. Aceasta integrare poate avea loc la diverse nivele an sistem.
Totusi, practica internationala si reglementarile unor state avansate an domeniu prefera folosirea unui dispecerat de securitate separat de cel de instalatii, integrarea facandu-se la nivelul retelei locale de calculatoare (LAN), prin mecanisme specifice unei retele de calculatoare.